
Woda cytrynowa. Jak ją prawidłowo zrobić. Nie każdy zna ten przepis Nie każdy zna ten przepis ale większość popełnia ten sam błąd
Woda cytrynowa jest wspaniała dla naszego zdrowia.
Pije się ją w taki sposób na całym świecie.
Gdy spożywamy ją rano na pusty żołądek, wspieramy w zasadzie cały organizm.
Woda cytrynowa dlaczego ją pić codziennie. Jak prawidłowo zrobić. Nie każdy zna ten przepis
Sok z cytryny jest:
– bogatym źródłem potasu, antyoksydantów, witamin z grupy B oraz C, flawonoidów, fosforu, węglowodanów oraz zdrowych olejków lotnych.
Dzięki temu otrzymujemy wspaniałe działanie:
– przeciwbakteryjne,
– przeciwwirusowe oraz
– wzmacniające odporność.
– Woda cytrynowa może przyczynić się do poprawienia zdrowia naszego układu odpornościowego i zapobiegania infekcjom.
Dodatkowo woda cytrynowa bogata jest w:
– limonen,
– magnez,
– inne witaminy,
– wapń,
– bioflawonoidy,
– pektyny oraz
– kwas cytrynowy.
Szklanka soku z cytryny zapewnia 187% zalecanej dobowej dawki witaminy C, choć nie jest ona najbardziej wydajnym jej źródłem.
Jeżeli pijesz wodę cytrynową codziennie na pusty żołądek:
– wspierasz tym samym proces odchudzania,
– oczyszczasz organizm,
– poprawiasz trawienie,
– zapobiegasz nadmiernemu odczuwaniu głodu i
– odkwaszasz swój organizm.
Dzięki temu możesz zapobiec wielu schorzeniom i chorobom.
– Dodatkowo taki napój:
spowalnia wchłanianie pokarmów,
co przekłada się na mniejsze skoki poziomu insuliny we krwi.
Tym samym w bardziej zrównoważony sposób trawimy pożywienie oraz rozprowadzamy składniki odżywcze po całym ciele.
Mniejsze skoki insuliny oznaczają dłuższy okres sytości i mniejszy głód.
Idąc dalej, woda cytrynowa:
– stymuluje pracę układu pokarmowego i
– zapobiega zatrzymywaniu płynów w ciele.
Woda cytrynowa. Jaki błąd robi większość
Największym błędem, jaki popełniamy jest wyrzucanie skórki z cytryny, która jest jej najbardziej wartościową częścią.
Dlatego kupuj ekologiczne cytryny albo bardzo dokładnie czyść skórę cytryn.
Woda cytrynowa – w taki sposób powinniśmy ją przygotowywać:
Chodzi o wykorzystanie skórki z cytryny.
Zrób tak, jak Tobie najbardziej odpowiada.
– Wyciśnij sok z cytryn (choć nie do końca),
– a następnie zetrzyj skórkę do napoju.
– Pozostałości umieść w swoim codziennym dzbanku lub mobilnym kubku i zalej je gorącą lub lodowatą wodą.
Dzięki temu uzyskasz napój na większą część dnia oraz wykorzystasz największe zalety cytryny.
Warto również podkreślić, że w skórkach owszem zatrzymują się użyte podczas dojrzewania chemikalia.
Dlatego wykorzystujmy organiczne owoce.
W innym wypadku powinniśmy je porządnie umyć i wymoczyć, np. metodą z kwaskiem i sodą.

źródło: healthy-life-box.com/drink-lemon-water-every-day-dont-make-mistake-millions