zdrowie.hotto.pl

Pij mleko migdałowe. Oto 11 korzyści, których nie znasz. Domowy przepis

Spread the love

Ci, którzy szukają substytutu mleka krowiego prawdopodobnie natknęli się już na mleko migdałowe i zastanawiali się, „Czy mleko migdałowe jest dla mnie dobre?” Nieważne, czy jesteś weganinem, uczulonym na mleko lub po prostu nie lubisz jego smaku, mleko migdałowe jest wspaniałym rozwiązaniem problemu.
Podczas gdy mleko migdałowe jest coraz bardziej popularne, ważne jest, aby pamiętać, że nie daje tak dużo białka lub wapnia aby być kompletnym substytutem, więc upewnij się, że przyjmujesz odpowiednie ilości tych składników z innych źródeł. Jedna filiżanka mleka migdałowego zawiera tylko jeden gram białka w porównaniu do 8 g w mleku krowim i 2 mg wapnia w porównaniu do 300 miligramów na mleku krowie.
Popularne artykuły, które również interesują innych:

loading…



Jak ze wszystkim co kupujesz, pamiętaj aby sprawdzić etykiety i kupuj mleko migdałowe, które zawiera najmniejszą ilość konserwantów i innych dodatków albo  ZRÓB SWOJE MLEKO MIGDAŁOWE >>> domowy przepis na mleko migdałowe tutaj>>>

zdrowie.hotto.pl-mleko-migdalowe-wlasciwosci-korzysci

11 korzyści z mleka migdałowego

1. Pomaga w kontroli wagi.
Jedna filiżanka mleka migdałowego zawiera tylko 60 kcal, w przeciwieństwie do 146 kalorii w mleku, 122 kalorii w mleku 2%, 102 kalorii w 1% procent i 86 kalorii w całkowi odtłuszczonym. To czyni go wspaniałym substytutem, który pomaga stracić lub utrzymać masę ciała.
2. Utrzymuje zdrowe serce.
W mleku migdałowym nie ma cholesterolu lub tłuszczów nasyconych. Jest to także produkt o niskiej zawartości sodu i wysokiej zawartości tłuszczów, tak zdrowych, jak kwasy tłuszczowe omega, zwykle występujące w rybach, co przyczynia się do zapobiegania nadciśnieniu i chorobom serca.
3. Utrzymuje mocne kości.
Choć nie oferuje tyle wapnia co mleko krowie, mleko migdałowe zapewnia 30% jego zalecanego dziennego spożycia, a także 25 procent zalecanej ilości witaminy D, co zmniejsza ryzyko zachorowania na zapalenie stawów i osteoporoza i poprawia funkcjonowanie układu immunologicznego. Dodatkowo, te dwa składniki odżywcze współpracują w celu zapewnienia zdrowych kości i zębów.
4. Utrzymuje promienną skórę.
Mleko migdałowe zawiera 50 procent zalecanej dziennej ilości witaminy E, która posiada właściwości antyoksydacyjne, istotne dla zdrowia Twojej skóry, chroniąc ją przed oparzeniami słonecznymi.
5. Ma minimalny wpływ na wzrost poziomu cukru do krwi.
Mleko migdałowe (bez dodatków) ma niską zawartość węglowodanów, co oznacza, że nie będzie znacząco zwiększać poziomu cukru we krwi, a to zmniejsza ryzyko wystąpienia cukrzycy. Ze względu na jego niski indeks glikemiczny, twoje ciało będzie korzystać z węglowodanów jako energii ponieważ cukry nie są przechowywane w postaci tłuszczu.
6. Przyczynia się do wzmocnienia mięśni i uzdrawiania.
Chociaż mleko migdałowe zawiera tylko 1 g białka na porcję, zawiera wiele witamin z grupy B, takich jak żelazo i ryboflawina, oba składniki ważne dla wzrostu i gojenia mięśni.
7. Utrzymuje trawienie w ryzach.
Mleko migdałowe zawiera prawie jeden gram błonnika w porcji, co jest ważne dla zdrowego trawienia.
8. Nie zawiera laktozy.
Nietolerancja laktozy dotyka około 25% populacji Stanów Zjednoczonych, co oznacza, że mają oni trudności z trawieniem cukru z krowiego mleka. To czyni mleko migdałowe odpowiednim, wolnym od laktozy substytutem.

Bądź na bieżąco >>> zdrowie.hotto.pl>>> , czyli ZNANE i POPULARNE W INTERNECIE Domowe Sposoby na Zdrowie i Urodę – każdego dnia nowe i trendujące informacje – dlatego na facebook(u) koniecznie >>>
POLUB STRONĘ ZDROWIE.HOTTO

9. Smakuje lepiej niż mleko krowie.
Mleko migdałowe nie smakuje jak mleko krowie. To świetnie dla tych, którzy odrzucili mleko krowie wyłącznie z powodu smaku. Ma swój niepowtarzalny smak, który wielu opisuje jako lekki i orzeźwiający. Bonus: Jest wszechstronne, dzięki czemu można go używać zamiast mleka krowiego w recepturach, które tego wymagają. Nie będzie mieć tego samego smaku, ale będzie mieć taką samą konsystencję.
10. Nie wymaga takiego przechowywania w lodówce jak mleko krowie.
Wiedząc, że nie trzeba przechowywać mleka migdałowego w lodówce oznacza, że prawdopodobnie chętniej zabierzesz go ze sobą do pracy lub na wycieczkę. Mleko to perfekcyjnie znosi temperaturę pokojową, co sprawia, że jest to wygodny w użyciu i pożywny surowiec spożywczy.
11. Jest łatwe do wykonania.
Trochę niewygodne byłoby mieć wypas krów na swoim podwórku. Mleko migdałowe jest wygodną alternatywą do wykonania w domu. Jest wytworzone z drobno mielonych w blenderze migdałów z wodą i poprzez dalszą filtrację pulpy, aby oddzielić ją od mleka.

Jeśli podoba Ci się mój blog polub i udostępnij go innym. Sprawdź też inne wpisy na blogu.

loading…


http://www.lifehack.org/articles/lifestyle/benefits-almond-milk.html

Add Comment

To lubię: | CoWartoZobaczyc | FreePhotos | Naturalne | Zdrowie-Uroda | hotto | Polecam | Tajemnicze | Domowe | Dlaczego | PrzepisyNaZdrowie | ODCHUDZANIE | Inspirujące | ZiołaNaOdchudzanie | Ciekawostki | OtoDlaczego | podróże | fun | Uroda | popularne | DlaKobiet | UrodaZdrowie | zwierzaki | WeightLoss | UlubioneInspiracje