Oto 10 groźnych produktów z Chin, czyli żywność, której musisz unikać – jest rakotwórcza, toksyczna, wypełniona plastikiem, błotem, chemią. Jak rozpoznać plastikowy ryż
W dzisiejszych czasach coraz więcej osób zdaje sobie sprawę z faktu, że wiele pokarmów, które spożywamy codziennie zostało przywiezione z Chin.
Dlaczego chcemy importować, gdy mamy tak wiele własnych upraw a wręcz nadwyżek rolnych?
Jedyna odpowiedź jaka się nasuwa, to niska cena dla klienta i zysk dla dystrybutorów.
Oto 10 szkodliwych i niebezpiecznych produktów chińskich:
Najbardziej niebezpieczne artykuły spożywcze importowane z Chin, które możemy spożywać codziennie i nawet o tym nie wiedzieć.
1. Sok jabłkowy
Chiny są znane ze stosowania niebezpiecznych pestycydów w produkcji żywności, w tym zakazanych pestycydów.
Prawie 50% całego soku jabłkowego sprzedawanego w Stanach Zjednoczonych jest importowana z Chin.
2. Sól przemysłowa
Chińczycy często wykorzystują sól produkowaną do celów przemysłowych jako sól kuchenną co może prowadzić do:
– wysokiego ryzyka udaru mózgu i
– zawału serca,
– wysokiego ciśnienia krwi.
3. Ryby Dorsz i Tilapia
Połowa amerykańskich dorszy jest importowana z Chin, gdzie wody są bardzo mocno zanieczyszczone chemikaliami i pestycydami.
Podobnie jest z rybami tilapia – 80% z tilapii sprzedawanych w Stanach Zjednoczonych i w UE jest również chińskich.
4. Kurczak
Chiny często mają problemy z ptasią grypą i innymi chorobami przenoszonymi drogą pokarmową
5. Chiński czosnek
31% czosnku jest importowanego z Chin, gdzie stosowane są tony szkodliwych pestycydów a w szczególności bromku metylu.
6. Sztuczne jajka
Jedna z azjatyckich firm produkuje z kwasu alginowego, potasu, żelatyny, chlorku wapnia i wody wzbogaconej o syntetyczny barwnik sztuczne jajka.
Takie „jajka” umieszczane są w sztucznych skorupkach.
7. Nudle
Oryginalne chińskie kluski robione są ze słodkich ziemniaków a fałszywe z parafiny i tuszu
8. Zielony groszek
To również nic trudnego – chińskie firmy sprzedawały zamiast groszku, soję barwioną specjalnym barwnikiem.
9. Pieprz czarny i biały
W chińskiej prowincji Guangdong sprzedawano błoto jako czarny pieprzu, natomiast biały pieprz robiono głównie z mąki.
Bądź na bieżąco >>> zdrowie.hotto.pl, czyli ZNANE i POPULARNE W INTERNECIE Domowe Sposoby na Zdrowie i Urodę – każdego dnia nowe i trendujące informacje – dlatego na facebook(u) koniecznie >>> POLUB STRONĘ ZDROWIE.HOTTO
10. Plastikowy ryż
Stwierdzono również, że Chiny produkują fałszywy ryż.
Jeśli nie wiemy jak rozpoznać sztuczny ryż, to nawet nie zauważymy, że jest z plastiku.
A robiony jest na bazie ziemniaków i… przemysłowego plastiku.
Według Stowarzyszenia Chińskich Restauracji zjedzenie trzech misek takiego ryżu jest równoznaczne ze zjedzeniem… plastikowej reklamówki.
Jak rozpoznać plastikowy ryż
1. W wodzie sztuczny ryż nie zatonie.
Wystarczy, że sprawdzisz to, wsypując trochę ryżu do szklanki, a następnie zalejesz wodą.
Jeżeli po wymieszaniu ryż będzie się unosić, to oznacza, że jest z plastiku, gdyż prawdziwy ryż opadnie na dno.
2. Prawdziwy ugotowany ryż po paru dniach spleśnie, gdy będzie trzymany po ugotowaniu w ciepłym miejscu.
3. Podpal ryż – jeśli poczujesz zapach palonego plastiku lub ziemniaków, to masz do czynienia z fałszywym, plastikowym ryżem.
Oto 10 groźnych produktów z Chin, czyli żywność, której musisz unikać – jest rakotwórcza, toksyczna, wypełniona plastikiem, błotem, chemią.
Jak rozpoznać plastikowy ryż
http://zdrowie.hotto.pl/grozna-zywnosc-made-in-china-rakotworcza-wypelniona-plastikiem-toksyczna-unikaj-jej/…
źródła: youtube.com/watch?v=Eb20RAip3l0, althealthworks.com/7943/top-10-toxic-fake-food-items-produced-in-chinayelena/, youtube.com/watch?v=PqR7wtOtyzM , youtube.com/watch?v=PqR7wtOtyzM