Wypijały szklankę soku pomidorowego codziennie przez 2 miesiące i oto co się stało. PROSTY A WAŻNY PRZEPIS. Niektóre efekty zadziwiają!
Ogromna liczba lekarzy i badaczy naukowych prowadziło badania, które prowadziły do potwierdzenia niezliczonych właściwości i zalet odżywczych POMIDORA, słusznie umieszczanego w grupie warzyw wysoce zalecanych do codziennego spożycia.
Jedno z takich badań zostało przeprowadzone przez University of Taiwan i obejmowało kobiety w różnym wieku, różnej narodowości i wagi.
Każdej z badanych dostarczano szklankę soku pomidorowego (250 ml) dziennie, przez okres 2 miesięcy.
Pierwsze EFEKTY były widoczne już po krótkim czasie, kiedy to większość uczestniczek wykazywała ZAUWAŻALNĄ UTRATĘ WAGI BEZ dokonywania jakichkolwiek ZMIAN w ich codziennej diecie lub harmonogramach ćwiczeń!!!
Skłoniły one badaczy do tego, aby przyjrzeć się głębiej przyczynom utraty wagi.
ALE TO NIE WSZYSTKO …
OKAZAŁO SIĘ, ŻE:
1. to sok pomidorowy spowodował redukcję masy ciała a nie jakikolwiek komercyjny produktu odchudzający. Podczas gdy większość odchudzających farmaceutyków i suplementów diety na cel bierze nadmiar płynów, które zatrzymują nasze ciała, działanie soku pomidorowego skierowane jest w LIKWIDACJĘ NADMIARU TŁUSZCZU.
2. Uczestniczkom wykonano również analizę krwi przed i po zakończeniu badań w celu określenia jej morfologii. Badania krwi wykazały pozytywne rezultaty. Dzienne dawki świeżego soku pomidorowego:
– zmniejszyły poziom złego cholesterolu uczestniczek, jak również
– podniosły poziom istotnego przeciwutleniacza, który jest bardzo korzystny dla zdrowia ludzkiego – likopenu.
Bądź na bieżąco >>> zdrowie.hotto.pl, czyli ZNANE i POPULARNE W INTERNECIE Domowe Sposoby na Zdrowie i Urodę – każdego dnia nowe i trendujące informacje – dlatego na facebook(u) koniecznie >>> POLUB STRONĘ ZDROWIE.HOTTO
3. Naukowcy stwierdzili również, że nawet 1 szklanka soku pomidorowego może przyczynić się do:
– poprawy odporności,
– mniejszego ryzyka chorób serca i
– mniejszej szansy na rozwój raka.
4. Inne badania sugerują, że sok pomidorowy może również poprawiać ogólny stan zdrowia:
– zapobiegać zatrzymywaniu wody w organizmie, jak również
– zapobiegać chorobom wątroby, trzustki, pęcherza i płuc.
– Świeży sok pomidorowy jest także naturalnym lekiem na złą morfologię krwi, reumatyzm, anemię, choroby układu oddechowego oraz starzenie się skóry.
– Ponadto, pomidor to bogactwo witamin i minerałów. Pomidor jest bogaty w witaminę C, białka i węglowodany, potas, a co najważniejsze magnez (11%), który znany jest ze swojej skuteczności w leczeniu skurczów mięśni i jest jednym z powodów, dla którego picie soku pomidorowego zaleca się po aktywności fizycznej w celu złagodzenia bólu mięśni i zapobieganiu skurczom. 100g pomidorów zawiera aż 11 mg magnezu.
Oto prosty i zdrowy przepis na domowej roboty SOK POMIDOROWY
Składniki:
– Pomidory (6 kg)
– Cukier (4 łyżki)
– Sól (2 łyżki)
Przygotowanie :
1. Weź pomidory i oczyść je dokładnie przy użyciu zimnej wody.
2. Potnij je na małe kawałki a następnie zmiksuj.
3.Przełóż pastę do garnka, dodaj sól i cukier i gotuj mieszaninę ciągle mieszając, aby uniknąć przypalenia. Gdy pasta zaczyna bulgotać, nadal mieszając, gotuj ją przez kolejne 10 minut.
4. Po zakończeniu gotowania przelej swój sok do odkażonych szklanych naczyń i upewnij się, że szczelnie są zamknięte. Postaw sok w chłodnym miejscu aby ostygł.
5. Wypijaj koniecznie 1 szklankę soku dziennie tak długo jak ci to potrzebne.
Jeśli podoba Ci się mój blog polub i udostępnij go innym. Sprawdź też inne wpisy na blogu.
źródło:superhealthypage.com/2016/03/04/women-drank-a-glass-of-tomato-juice-every-day-for-2-months-recipe-included/