Jak zrobić DOMOWE PIWO IMBIROWE, na bóle i zapalenia stawów, choroby żołądka, obniżenie wysokiego poziom cukru we krwi, choroby krążenia a nawet raka. Słynny przepis.
Imbir był tradycyjnie stosowany w medycynie tradycyjnej przez wieki, ponieważ jest bogaty w cenne składniki, które pomagają w leczeniu wielu schorzeń i problemów zdrowotnych.
Wykorzystaj własne piwo imbirowe, aby zmniejszyć bóle i stany zapalny i aby chronić się przed wieloma chorobami.
Podobne artykuły, które również interesują innych:
Imbir jest znany z wielu korzyści zdrowotnych i udowodniono, że:
– ma działanie łagodzące, gdy stosuje się go do leczenia bólu pleców i bólu mięśni.
– wiele badań klinicznych wykazało, że imbir może pomóc także osobom cierpiącym na zwyrodnieniowe lub reumatoidalne zapalenie stawów i przewlekły ból,
– imbir był i jest stosowany w leczeniu również chorób żołądkowych, poprawę procesu trawienia, regulację poziomu złego cholesterolu,
– na obniżenie wysokiego poziomu cukru we krwi.
Piwo imbirowe poza w/w korzyściami zdrowotnymi, pomaga na przeziębienie i grypy, poprawia krążenie krwi, chroni przed chorobami układu sercowo-naczyniowego i zapobiega nowotworom.
Z łatwością można natychmiast zrobić DOMOWE PIWO IMBIROWE ze świeżego lub suszonego imbiru. OTO SŁYNNY PRZEPIS:
Składniki:
– 200 g obranego i drobno posiekanego korzenia imbiru
– 450 ml wody filtrowanej
– 225 gramów cukru
– 115 ml wody gazowanej
– Kilka kropli soku z limonki
– Plastry cytryny (do dekoracji)
Bądź na bieżąco >>> zdrowie.hotto.pl>>> , czyli ZNANE i POPULARNE W INTERNECIE Domowe Sposoby na Zdrowie i Urodę – każdego dnia nowe i trendujące informacje – dlatego na facebook(u) koniecznie >>> POLUB STRONĘ ZDROWIE.HOTTO
Przygotowanie:
Wlać przefiltrowaną wodę do garnka i doprowadzić do wrzenia. Dodać imbir do wrzącej wody. Zmniejszyć temperaturę gotowania i gotować przez kolejne 5 minut. Zdjąć garnek z kuchenki i pozostawić na 20 minut. Odcedź sok z imbiru. Teraz trzeba przygotować syrop w oddzielnej misce, czyli
rozpuścić cukier w 1 szklance przegotowanej wody. Wymieszać pół szklanki soku imbirowego z 1/3 szklanki syropu i pół szklanki wody gazowanej. Dodać organiczny miód i sok z limonki. Udekorować szklankę plasterkami cytryny.
Wykorzystaj własne piwo imbirowe, aby zmniejszyć bóle i stany zapalny i aby chronić się przed wieloma chorobami.
Jeśli podoba Ci się mój blog polub i udostępnij go innym. Sprawdź też inne wpisy na blogu.
Źródło:herbalhouse365.com/, youtube.com/watch?v=TDwUEbA_Wqk