NAJPOTĘŻNIEJSZY, SKUTECZNY, NATURALNY ANTYBIOTYK NA KAŻDĄ INFEKCJĘ. Stosowano go już w XII wieku. PRZEPIS DOMOWY

Spread the love

NAJPOTĘŻNIEJSZY NATURALNY ANTYBIOTYK ZABIJA KAŻDĄ INFEKCJĘ. CAŁY PRZEPIS DOMOWY krok po kroku. SKUTECZNY, gdyż działa !!! Jego historia sięga XII wieku, kiedy ludzie walczyli z chorobami, które ich zabijały a nie mieli żadnych leków. ODPORNOŚĆ WZMACNIA, ma działanie PRZECIWWIRUSOWE i PRZECIWGRZYBICZE

I cieszy się zasłużoną popularnością z uwagi na swoja skuteczność
Historia tego potężnego naturalnego antybiotyku sięga czasów średniowiecznej Europy (stosowano go już w XII wieku), kiedy nie znano leków a ludzie musieli walczyć licznymi chorobami.

Ten naturalny domowy lek jest pełen właściwości zdrowotnych,
wzmacnia odporność
przeciwgrzybiczych i
przeciwwirusowych.

Pomaga wzmocnić układ odpornościowy, pomaga w trawieniu, wyleczy z objawów przeziębienia i grypy, a także poprawi krążenie krwi.

Opinie w Internecie są bardzo pozytywne:

– ” Trzy dawki w ciągu dwóch dni i infekcja zniknęła. Nie mogłem uwierzyć, że zadziałało tak szybko i tak dobrze.”

– „Mieszkaliśmy w różnych krajach i nie chorowałem. W każdym razie to działa.Ciesz się, że przepis jest w Internecie. ”

– „To niesamowite. Mój 15-latek mówi, że daje mu niesamowitą energię i chce brać to codziennie.”

– „Dziękuję za ten przepis. W naszym domu nie ma grypy tej zimy po raz pierwszy od LAT”
zdrowie.hotto.pl-naturalny-antybiotyk-master-tonic

zdrowie.hotto.pl-naturalny-antybiotyk-master-tonic

Ten najsilniejszy domowy antybiotyk, którym można leczyć wiele chorób, jest znany jako Mistrowski Tonik ( Master Tonic ).

Dlaczego to naturalne lekarstwo działa, czyli JAK DZIAŁAJĄ SKŁADNIKI

Zanim przejdziemy do samego przepisu, kilka słów na temat tego jak działają jego składniki:

– IMBIR jest jedną z pierwszych przypraw korzennych, które zostały przywiezione do Europy. Opisywany był przez Marco Polo i Paracelsusa – zapewnia właściwości przeciwbakteryjne i przeciwzapalne, które pomagają w opanowaniu astmy, pobudza układ odpornościowy oraz pomaga w gorączce i przy przeziębieniach.

– CEBULA – to potężny środek moczopędny, który ma właściwości przeciwzapalne i antybiotyczne. Ma wysoką zawartość kwercetyny. Świetna na choroby serca i zmniejszenie poziomu cholesterolu.

– KURKUMA – eliminuje infekcje, blokuje rozwój komórek nowotworowych, łagodzi stany zapalene i zapobiega demencji. W krajach azjatyckich uważa się, że długotrwałe przyjmowanie kurkumy zmniejsza zachorowalność na nowotwory, szczególnie przewodu pokarmowego. Przeprowadzone na zwierzętach badania wykazały, że kurkumina hamuje wzrost guza raka jajnika oraz angiogenezę.

– CHRZAN – to jest bardzo zdrowy dla zatok i problemów z płucami. Działa jak środek wykrztuśny, leczy objawy grypy i przeziębienia, a także zawiera właściwości rozgrzewające.

– OSTRA PAPRYKA – (chili lub habanero) doskonała dla układu odpornościowego, ma właściwości rozgrzewające. Jest to naturalny lek zmniejszający przekrwienie i łagodzący ból.

– CZOSNEK – to antybiotyk, który zabija mikroorganizmy. Jest w stanie leczyć grypę, przeziębienia i infekcje górnych dróg oddechowych.

– OCET JABŁKOWY – jest silnym przeciwutleniaczem, działa przeciwgrzybiczo i przeciwzapalnie, jako środek przeciwbakteryjny, zapewnia właściwości antyseptyczne i wspomaga trawienie, odtruwa organizm.

DOMOWY PRZEPIS NA NAJPOTĘŻNIEJSZY NATURALNY ANTYBIOTYK ZABIJA KAŻDĄ INFEKCJĘ.

Składniki:

– 2 świeże ostre papryki (chilli, habanero lub pieprz cayenne, ale jeśli dodasz pieprz cayenne dodaj też szczuptę czrnego pieprzu);

– 1/4 szklanki startego korzenia imbiru.

– 2 łyżki stołowe kurkumy (lub 2 kawałki korzenia kurkumy);

– 1/4 szklanki drobno posiekanej cebuli;

– 1/4 szklanki drobno posiekanego czosnku;

– 2 łyżki stołowe startego chrzanu;

– 700 ml organicznego octu jabłkowego;

POLUB ZdrowieHotto  i udostępnij, może się komuś przyda:

 


JAK PRZYGOTOWYWAĆ I PRZECHOWYWAĆ:

– wymieszaj wszystkie umyte, obrane i pokrojone składniki w misce z wyjątkiem octu jabłkowego.

– Potem przełóż mieszankę do czystego, wyparzonego zakręcanego słoja i zalej octem jabłkowym tak aby przykrył wszystkie składniki.

– Zamknij słoik i potrząsaj nim dobrze przez chwilę.

– Przechowuj go w ciemnym i chłodnym miejscu przez 2 tygodnie, najlepiej w brązowym naczyniu, wstrząsając każdego dnia. W tym czasie odbywa się proces fermentowania składników. Normalne jest, że w tym czasie mieszanka będzie koloru zielonego (ale jeśli będzie niebieski, wtedy najprawdopodobniej dostała się pleśń i Master Tonic nie nadaje się do spożycia)

– Nie przechowuj mikstury w tym czasie w lodówce, tylko w ciemnym miejscu (żeby nie zatrzymać procesu fermentacji).
Po zlaniu do butelek możesz przechowywać w lodówce lub w szafce z dala od słońca.

– Jeśli nie masz świeżych składników, użyj wyjątkowo ziół suszonych. Możesz korzystać z mrożonych wcześniej składników (chrzan, korzeń kurkumy i imbiru)

– Nie używamy składników ponownie (nadają się do utylizacji)

– Trwałość tego naturalnego antybiotyku jest ponad rok pod watunkiem w/w sposoby przechowywania


JAK UŻYWAĆ, CZYLI KILKA SŁÓW O STOSOWANIU:

– to jest bardzo silny naturalny lek, więc nie używaj go na pusty żołądek i stosuj w razie potrzeby

– Nie rozcieńczaj go wodą w celu uniknięcia zmniejszenia jego własciwości zdrowotnych. – Zażywaj tonik 2 lub więcej razy dziennie.

– Po użyciu, spożyj plasterek cytryny lub pomarańczy, aby zmniejszyć uczucie pieczenia. – Jeśli cierpisz na przewlekłą chorobę lub bardziej poważne choroby, zażywaj 1 łyżkę 5-6 razy dziennie do wyleczenia.

– Dzieci powinny spożywać połowę dawki (najlepiej rozcieńczając w z niewielką ilością wody, ewentualnie z dodatkiem miodu). Jeśli nie tolerujesz np pieprzu cayenne, chili czy habanero, pomiń to ale wiedz, że specyfik będzie mniej skuteczny.

– Kobiety w ciaży nie powinny stosować, zwłaszcza w pierwszym trymestrze. I oczywiście w razie wątpliwości należy skonsultować z lekarzem.

– Wyjątkowo jeśli Master Tonic jest zbyt mocny, rozcieńcz go wodą (do szklanki z niewielką ilością wody dodaj tonik w/w zaleceń)

– Jeśli ten smak jest zbyt ostry, możesz też przed spożyciem, zjeść trochę miodu. lub dodać miód do szklanki z wodą i Mistrzowskim Tonikiem (Master Tonic)


NAJPOTĘŻNIEJSZY NATURALNY ANTYBIOTYK ZABIJA KAŻDĄ INFEKCJĘ. CAŁY PRZEPIS DOMOWY krok po kroku. SKUTECZNY, gdyż działa !!! Jego historia sięga XII wieku, kiedy ludzie walczyli z chorobami, które ich zabijały a nie mieli żadnych leków. ODPORNOŚĆ WZMACNIA, ma działanie PRZECIWWIRUSOWE i PRZECIWGRZYBICZE
I cieszy się zasłużoną popularnością z uwagi na swoja skuteczność.
http://zdrowie.hotto.pl/naturalny-antybiotyk-na-kazda-infekcje-skuteczny-i-potezny-domowy-przepis/ …

źródła: healthytipsworld.net/2016/12/10/powerful-natural-antibiotic-ever-kills-infection-body/
wikipedia.org/wiki/Imbir, wikipedia.org/wiki/kurkuma, youtu.be/Xe7j_LpG3kI, http://zdrowie.hotto.pl/tag/imbir/, http://zdrowie.hotto.pl/tag/kurkuma/, http://zdrowie.hotto.pl/tag/czosnek/

Add Comment

error: Content is protected !!
To lubię: | CoWartoZobaczyc | FreePhotos | Naturalne | Zdrowie-Uroda | hotto | Polecam | Tajemnicze | Domowe | Dlaczego | PrzepisyNaZdrowie | ODCHUDZANIE | Inspirujące | ZiołaNaOdchudzanie | Ciekawostki | OtoDlaczego | podróże | fun | Uroda | popularne | DlaKobiet | UrodaZdrowie | zwierzaki | WeightLoss | UlubioneInspiracje