... ...

Te substancje chemiczne w płatkach śniadaniowych i innych produktach sprawiają, że tyjesz

    Jak schudnąć 10-15 kg bez odchudzania „...mogę podsumować moje odchudzanie. Minęły 3 miesiące. I mam SUPER REZULTAT ! W sumie w ciągu 3 miesięcy (i tydzień) schudłam… ponad 15 kg (a dokładniej SCHUDŁAM AŻ 15,2 kg!). Jak dla mnie to rewelacja!....>>>"
Udostępnij innym ...

Te substancje chemiczne w płatkach śniadaniowych i innych produktach sprawiają, że tyjesz
4 (80%) 1 vote

Naukowcy zadali sobie pytanie: „czy substancje chemiczne dodane do płatków śniadaniowych i innych produktów sprawiają, że jesteś otyły?” Oto lista.

Niestety okazało się, że odpowiedź brzmi „tak”. Sprawdź też „Dlaczego nie mogę schudnąć

Badacze wykorzystali tkanki produkujące hormony hodowane z ludzkich komórek macierzystych w celu wykazania, jak przewlekła ekspozycja na niektóre substancje chemiczne może zakłócić sygnały wysyłane z układu pokarmowego do mózgu, które pozwalają ludziom wiedzieć podczas jedzenia, kiedy jelita są „pełne” . Kiedy ten system sygnalizacji ulegnie awarii, ludzie często mogą kontynuować jedzenie, powodując wzrost masy ciała.
Odkryliśmy, że każdy z tych chemikaliów uszkadza hormony, które komunikują się między jelitami a mózgiem” – powiedział dr Dhruv Sareen z Cedars-Sinai Instytut. „Kiedy zbadaliśmy te trzy chemikalia razem, ich negatywny wpływ na przyrost masy ciała był silniejszy”. Oto ich lista, dlatego czytaj etykiety.
Popularne artykuły, które również interesują innych:

loading…


Bądź na bieżąco >>> zdrowie.hotto.pl, czyli ZNANE i POPULARNE W INTERNECIE Domowe Sposoby na Zdrowie i Urodę – każdego dnia nowe i trendujące informacje – dlatego na facebook(u) koniecznie >>> POLUB STRONĘ ZDROWIE.HOTTO

loading...

zdrowie.hotto.pl-jak-schudnac-dlaczego-tyjesz-24.10-skladniki-e-w-zywnosci

Naukowcy zadali sobie pytanie: „czy substancje chemiczne dodane do płatków śniadaniowych i innych produktów sprawiają, że jesteś otyły?” Oto ich lista.

1. Największą szkodliwość stwierdzono w przypadku przeciwutleniacza o kodzie chemicznym E321 (butylowanego hydroksytoluenu zwanego BHT), który zapobiega psuciu się żywności i jest dodawany m.in. do płatków śniadaniowych, olejach roślinnych, chipsach i gumie do żucia. Dzięki nim zachowują one swój kolor, smak i świeżość. Badania laboratoryjne na zwierzętach wykazały, że BHT w wysokich stężeniach może powodować raka wątroby.

2. Sygnalizację hormonalną zakłócał również kwas perfluorooktanowy, stosowany jako emulgator w produkcji teflonu. Wcześniejsze badania wykazały, że jest to środek rakotwórczy, przyczyniający się także do rozwoju chorób tarczycy i stanów padaczkowych.

3. Trzecia z przeanalizowanych substancji to tributylocyna (TBT), związek (a ściślej grupa związków) stosowany m.in. w produkcji wyrobów tekstylnych, farb i papieru oraz konserwacji drewna. Został on w dużej mierze wycofany z użycia, ale wciąż wykrywany jest w wodzie pitnej, rybach i owocach morza.

„Jest to przełomowe badanie, które znacznie poprawia nasze zrozumienie, w jaki sposób zaburzenia endokrynologiczne mogą uszkadzać ludzkie systemy hormonalne i przyczynić się do epidemii otyłości w USA”, powiedział Clive Svendsen, PhD , dyrektor Instytutu

Spośród trzech badanych chemikaliów, BHT powodował najbardziej szkodliwe działanie !!!

A przy okazji czy wiesz, że 24 października to Światowy Dzień Walki z Otyłością

Jeśli podoba Ci się mój blog polub i udostępnij go innym. Sprawdź też inne wpisy na blogu.

loading…


cedars-sinai.edu/About-Us/News/News-Releases-2017/Study-Shows-How-Food-Preservatives-May-Disrupt-Human-Hormones-and-Promote-Obesity.aspx

Zobacz też inne artykuły z www.zdrowie.hotto.pl, polub bloga i udostępnij. Z góry dziękuję.
loading...

Zapisz


Udostępnij innym ...

Comments

comments

stat4u
error: Content is protected !!
Polub bloga i kliknij