
Ciekawe czy wiesz jak podwoić masę kurczaków, żeby wyglądały na duże i tłuste. Albo jak z małych kawałków zrobić duży i piękny kawał mięsa (zobacz cz. 1 oszukiwania klientów). Zapewne nie ale okazuje się to wcale nic trudnego. Wystarczy małe kawałki mięsa obtoczyć w specjalnym proszku i następnie zawinąć w spożywczą folię, żeby wkrótce mieć piękny zwarty kawał mięsa albo jak w przypadku kurczaków napompować je a potem zapakować i ometkować. Po obejrzeniu filmu zmienisz zdanie na temat żywności.
Niedopuszczalne praktyki przemysłu mięsnego, czyli jak oszukać klientów, cz.2
Nawet po ugotowaniu nie da się tego oszustwa rozpoznać. Chcesz powiększyć masę kurcząt czy szynki? Też nic trudnego wystarczy ostrzykać wodą i specjalnymi substancjami aby podwoić ich masę. A jak to robią ? zobacz na filmie poniżej. Zobacz też jak robione są parówki i hamburgery (uprzedzam, że sceny są bardzo drastyczne) >>> Jeśli nie masz dość zajrzyj tutaj >>> i przekonaj się jak „ulepszane” są owoce morza.
A teraz zobacz ten film na własne oczy jak łatwo można zostać oszukanym. Możesz to zmienić. Na początek chociaż czytaj etykiety
Jeśli podoba Ci się ten blog polub go.
Sprawdź też inne wpisy a blog, jeśli Ci się podoba polub i udostępnij innym