... ...

Jest łatwo dostępna a niewiele osób wie, że leczy poważne choroby!

    Jak schudnąć 10-15 kg bez odchudzania „...mogę podsumować moje odchudzanie. Minęły 3 miesiące. I mam SUPER REZULTAT ! W sumie w ciągu 3 miesięcy (i tydzień) schudłam… ponad 15 kg (a dokładniej SCHUDŁAM AŻ 15,2 kg!). Jak dla mnie to rewelacja!....>>>"
Udostępnij innym ...

Jest łatwo dostępna a niewiele osób wie, że leczy poważne choroby!
5 (100%) 35 votes

Mało kto zdaje sobie sprawę z tego jak to drzewo i jego owoce są cenne dla zdrowia.
Kiedyś powszechnie występujące, dziś na nowo zaczyna być odkrywane. Drzewo to pochodzi z Chin, gdzie od wieków było uprawiane. Później zaczęto je uprawiać również w innych rejonach świata. Rozprzestrzeniło się z upraw i obecnie rośnie dziko w Afryce, Ameryce Północnej i Południowej oraz na wyspach Pacyfiku. W Europie zaczęto uprawiać od XI wieku. W Polsce występuje często, jako jedyny gatunek.



Wiele ziół, nie jest dobrze znanych ze swoich właściwości leczniczych, ponieważ są one najczęściej wykorzystywane do celów przemysłowych. Z morwą białą nie jest inaczej. Morwa ma wiele zastosowań przemysłowych, ale co ważniejsze, ma wiele właściwości leczniczych i zdrowotnych, których większość ludzi nie jest świadoma.  Owoce morwy białej były i są stosowane w medycynie chińskiej od tysięcy lat w leczeniu różnych chorób. Jej owoce są bardzo zdrowe, pomocne w zwalczaniu poważnych chorób, takich jak cukrzyca, choroby serca, a nawet nowotwory.

Sprawdź też na czym polega terapia włoskiego lekarza, który mówi RAK JEST GRZYBEM. Znajdziesz tu opis terapii (również na filmie) i przepisy.
zdrowie.hotto.pl-morwa-biala-wlasciwosci-zastosowanie

Podobne artykuły, które również interesują innych:

loading…



Biała morwa zawiera kwasy organiczne, witaminę C, karoten, pektyny i błonnik. Te aktywne składniki pomagają w zapaleniu migdałków, leczyć kaszel, gorączkę, biegunkę, bóle głowy i stany zapalne. Drewno z drzewa morwy jest wykorzystywane do celów przemysłowych a liście służą jako pokarm dla jedwabników. Poniżej bardziej szczegółowo najważniejsze korzyści z morwy.

Korzyści zdrowotne morwy białej

Smaczne, mięsiste i soczyste owoce morwy maja niewiele kalorii (tylko 43 kalorii na 100 g). Są kompozycją fito-związków odżywczych, takich jak przeciwutleniacze, minerały i witaminy, które są niezbędne dla optymalnego zdrowia.

– Pędy i liście zawierają hormon wzrostu – w Chinach NAPAR podawano dzieciom wątłym i wolno rosnącym

loading...

– Morwy mają znacząco duże ilości fitochemicznych flawonoidów fenolowych zwanych antocyjanami. Badania naukowe wykazały, że spożywanie owoców mieć potencjalne skutki prozdrowotne w przypadku raka, starzenia i chorób neurologicznych, zapalenia, cukrzycy i infekcji bakteryjnych.

– Owoce morwy zawierają resweratrol, kolejny przeciwutleniacz. Resweratrol chroni przed ryzykiem udaru mózgu poprzez zmianę mechanizmów molekularnych w naczyniach krwionośnych; zmniejsza podatność na uszkodzenia przez zmniejszoną aktywność angiotensyny (hormonu powodującego zwężanie naczyń krwionośnych, co podnosi ciśnienie krwi), ale wzmagające wytwarzanie hormonu rozszerzającego naczynia, tlenku azotu.




– Ponadto, te owoce stanowią doskonałe źródło witaminy C (36,4 mg na 100, o 61% RDI), która jest również silnym naturalnym przeciwutleniaczem. Spożywanie pokarmów bogatych w witaminę-C pomaga organizmowi rozwijać odporność na czynniki zakaźne, działa przeciwzapalnie i zwalcza szkodliwe wolne rodniki.

– Owoce zawierają także, oprócz wyżej wymienionych antyutleniaczy, małe ilości witaminy A i E antyoksydanty, takie jak: luteina, zea-xantyna, beta-karoten oraz karoten w małych, ale zauważalnych ilościach. W sumie, te związki działają jako pomoc w ochronie przed szkodliwym wpływem tlenu pochodzącego z wolnych rodników i reaktywnym formom tlenu (ROS), które odgrywają ważną rolę w procesach starzenia i różnych chorób.
Zeaxantyna, ważnym karotenoidem wybiórczo koncentrującym się w plamce żółtej siatkówki, gdzie przypuszcza się, zapewniaj funkcje przeciwutleniające i chroni siatkówkę od szkodliwych promieni ultrafioletowych na zasadzie filtrowania światła.

Bądź na bieżąco >>> zdrowie.hotto.pl>>> , czyli ZNANE i POPULARNE W INTERNECIE Domowe Sposoby na Zdrowie i Urodę – każdego dnia nowe i trendujące informacje – dlatego na facebook(u) koniecznie >>> POLUB STRONĘ ZDROWIE.HOTTO

– Morwy stanowią doskonałe źródło żelaza, które rzadko występuje wśród jagód, i zawierają 1,85 mg / 100 g owoców (około 23% RDI). Żelazo, jako składnik hemoglobiny wewnątrz czerwonych krwinek, określa zdolność przenoszenia tlenu we krwi.

– Są one również dobre jako źródło minerałów, takich jak potas, mangan i magnez. Potas jest ważnym składnikiem komórek i płynów ustrojowych, który pomaga kontrolować tętno i ciśnienie krwi. Mangan jest wykorzystywany przez organizm jako składnik enzymu przeciwutleniacza dysmutazy ponadtlenkowej.

– Morwy są bogate w witaminy grupy B-kompleks i witaminę K. Zawierają bardzo dobre ilości kwasu foliowego, witaminy B6, niacynę (wit. B1), ryboflawinę.
Witaminy te pomagają organizmowi w metabolizmie węglowodanów, białek i tłuszczów.

Owoce morwy mogą być spożywane zarówno świeże jak  i suszone.
Mają słodki i pyszny smak, są pełne składników odżywczych i dają szereg potencjalnych korzyści zdrowotnych. Są to cechy żywności, które dobrze pasują do zdrowej diety.

Jeśli podoba Ci się mój blog polub i udostępnij go innym. Sprawdź też inne wpisy na blogu.

loading…


żródło: holisticlivingtips.com/2016/03/22/herb-easily-accessible-not-many-people-know-cures-severe-illnesses, pl.wikipedia.org/wiki/Morwa_bia%C5%82a, zdjęcie: https://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Morus-alba.jpg

Zobacz też inne artykuły z www.zdrowie.hotto.pl, polub bloga i udostępnij. Z góry dziękuję.
loading...

Zapisz


Udostępnij innym ...

Comments

comments

stat4u
error: Content is protected !!
Polub bloga i kliknij