
Jak szybko rozpoznać i odróżnić masło od margaryny lub tłuszczu podobnego do masła.
Masz wątpliwość co do jakości masła.
Możesz skorzystać ze starej XX wiecznej metody
Jak szybko odróżnić dobre masło od margaryny lub tłuszczu podobnego do masła
Dlaczego warto jeść masło ?
Masło jest naturalnym tłuszczem zwierzęcym.
Masło nie może zawierać mniej niż 80% tłuszczu i nie więcej niż 16% wody (poza masłem stołowym, które nie może mieć mniej niż 73,5% tłuszczu i nie więcej niż 24% wody).
W masłach smakowych i osełkach nie zawsze jest tak jak wymagają w/w normy.
Masło dobrej jakości powinny jeść kobiety w ciąży i dzieci, gdyż jest ono bogatym źródłem witaminy A, E i D.
A teraz skorzystaj ze starej domowej metody jak odróżnić dobre masło od margaryny lub tłuszczu podobnego do masła:
– Weź dwa kawałki zwykłego papieru.
– Natrzyj jeden kawałek masłem a drugi kawałek papieru margaryną lub tłuszczem podobnym do masła.
– Teraz uważaj i się nie poparz.
– Podpal zapałką kawałek papieru natartego margaryną i powąchaj jak pachnie palący się papier.
– Potem zrób to samo z papierem natartym masłem dobrej jakości.
Przekonasz się, że masło dobrej jakości pachnie przyjemnie a ten nasmarowany margaryną lub tłuszczem gorszej jakości pachnieć będzie nieprzyjemnie, nawet będzie mieć zapach smaru.
Sprawdź to, bo to ważne: Niepodważalnie udowodniono przyczynę chorób krążenia, zawałów serca, zgonów.
Ten jeden składnik w żywności jest odpowiedzialny za choroby krążenia, zawały serca i zgony ludzi !

Jak szybko rozpoznać i odróżnić masło od margaryny lub tłuszczu podobnego do masła.
Masz wątpliwość co do jakości masła.
Możesz skorzystać ze starej XX wiecznej metody. I dlaczego warto jeść masło
http://zdrowie.hotto.pl/jak-odroznic-dobre-maslo-od-margaryny-lub-tluszczu-podobnego-do-masla/…