... ...

ALKALICZNE JEDZENIE, jedz te 43 potrawy aby zapobiec rakowi, otyłości. Dieta alkaliczna

    Jak schudnąć 10-15 kg bez odchudzania „...mogę podsumować moje odchudzanie. Minęły 3 miesiące. I mam SUPER REZULTAT ! W sumie w ciągu 3 miesięcy (i tydzień) schudłam… ponad 15 kg (a dokładniej SCHUDŁAM AŻ 15,2 kg!). Jak dla mnie to rewelacja!....>>>"
Udostępnij innym ...

ALKALICZNE JEDZENIE, jedz te 43 potrawy aby zapobiec rakowi, otyłości. Dieta alkaliczna
4.7 (94%) 20 votes

Najlepsze 43 alkaliczne potrawy (jedz ich jak najwięcej, aby zapobiec rakowi, otyłości i chorobom serca) i dieta alkaliczna. A także jedzenie zakwaszające organizm i jak sobie z nimi radzić.

Nasza dieta jest coraz pełniejsza śmieciowego, przetworzonego i modyfikowanego genetycznie jedzenia. Taka dieta staje się ogromnym obciążeniem dla organizmu, zakwaszając go nadmiernie i czyniąc go podatniejszym na choroby, ponieważ układ odpornościowy jest osłabiony. Dodatkowo często brakuje w niej składników odżywczych i zawiera wiele szkodliwych składników, które zakłócają równowagę pH w organizmie. Środowisko w organizmie powinno być alkaliczne (zasadowe), m.in. dlatego, że rak i inne choroby takiego środowiska nie lubią >>> zobacz jak poznać czy Twój organizm jest zakwaszony>>>. Dlatego należy zwiększyć spożycie alkalizujących pokarmów i dzięki temu poprawić ogólny stan zdrowia.




zdrowie.hotto.pl-alkaliczne-jedzenie-lista-43-alkalicznych-produktow-dieta-alkaliczna

Odpowiedni poziom pH krwi wynosi 7,35 – 7,45 – jest to odczyn lekko zasadowy (alkaliczny). Wartości poniżej tej normy świadczą natomiast o niezdrowym zakwaszeniu i zwiększonym ryzyku chorób serca, otyłości i raka. Sprawdź też na czym polega terapia włoskiego lekarza, który mówi RAK JEST GRZYBEM. Znajdziesz tu opis terapii (również na filmie) i przepisy.

W DIECIE ALKALICZNEJ, która pomaga odkwasić organizm zaleca się spożywać 80% produktów alkalicznych i 20% produktów zakwaszających.

Popularne artykuły, które również interesują innych:

loading…


LISTA, która obejmuje najlepsze alkaliczne jedzenie, jakie można spożywać – 43 ALKALICZNE PRODUKTY:

I. pH 9 – PRODUKTY NAJBARDZIEJ ALKALICZNE:
1. CYTRYNY (pH 9,0) – są bogate w witaminę C i zwalczyć grypę, przeziębienia i kaszel. Jednym z najbardziej alkalizującego żywności, cytryny również pomoc w zimnym, kaszel i ulgi grypy.
2. ARBUZ i MELON – Arbuzy (pH 9,0) są bogate w błonnik i mają 92% zawartości wody. Melony oczyszczają jelito grube i są bardzo zasadowe, a ich wartość pH wynosi 8,5.

II. pH 8,5 – PRODUKTY NAJBARDZIEJ ALKALICZNE
3. WINOGRONA – Są bogate w przeciwutleniacze i witaminy, a niższe ciśnienie krwi. wysoko w witamin i przeciwutleniaczy, winogrona obniży ciśnienie krwi.
4. ALGI i wodorosty – są bogate w żelazo i alkalizować ciała. zawierają żelazo i są reduktory kwas mocny.
5. ANANAS – Pomaga w utracie wagi.
6. MARAKUJA
7. SŁODKIE GRUSZKI
8. KIWI
9. ŚLIWKI
10. RODZYNKI
11. CYKORIA
12. RUKIEW WODNA
13. SZPARAGI
14. SOKI Z WARZYW
15. PIEPRZ CAYENNE

loading...

III. pH około 8,0 – PRODUKTY NAJBARDZIEJ ALKALICZNE
16. BANANY – Dojrzałe banany są niesamowicie zdrowe. Bogate w potas
17. AWOKADO – jest bogate w zdrowe tłuszcze jednonienasycone, które wspierają zdrowie serca.
18. CZOSNEK – ma wiele właściwości zdrowotnych, w tym pomaga obniżyć ciśnienie krwi
19. MARCHEW – bogata w beta-karoten, idealna dla poprawy wzroku.
20. SELER NACIOWY – bardzo alkaliczne warzywo, które nadaje się zwłaszcza do zielonych koktajli i sałatek – przyspiesza metabolizm i odchudzanie, działa odtruwająco i przeciwnowotworowo, przeciwzapalnie, wspomaga leczenie nadciśnienia i choroby stawów
21. KIEŁKI – równoważą hormony, bogate w witaminy i minerały, są łatwe do strawienia.
22.SIEMIĘ LNIANE – bogate w witaminę E i błonnik. Alkalizuje organizm, łagodzi stany zapalne i zmniejsza uderzenia gorąca w okresie menopauzy.
23. OLIWA Z OLIWEK – Oliwa z oliwek jest bogata w witaminy E i jednonienasycone kwasy tłuszczowe.
24. CZERWONE BURAKI – ma silne działanie przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe, to doskonałe alkaliczne jedzenie, a także ma zdolność do pozbyć się wolnych rodników.
25. GRYKA – jest doskonałym zamiennikiem pszenicy
26. PIETRUSZKA – oczyszcza jelita.
27. OGÓREK – ma 90% zawartości wody, która nawilża skórę i pozwala jej zachować zdrowy i młodzieńczy wygląd.
28. KAPUSTA KISZONA -bogata w probiotyki.
29. JARMUŻ – jest bogaty w przeciwutleniacze, zawiera, błonnik, chlorofil, kwas foliowy, dużo witamin i minerałów, to idealne warzywo do zielonych koktajli, sałatek. Można go gotować na parze, dusić z czosnkiem i oliwą. Upieczone liście smakują jak chipsy. Oczyszcza i odtruwa organizm, wykazuje działanie przeciwnowotworowe i zwalczające raka.
30.PAPRYKA – to mnóstwo przeciwutleniaczy i witamin (samej witaminy C zawiera więcej niż jest w pomarańczach) – odmładza, wzmacnia układ sercowo-naczyniowy, zmniejsza ryzyko raka, stanów zapalnych, cukrzycy
31. BRUKSELKA – może zapobiegać rakowi.
32. KALAFIOR – zdrowy substytut chleba!
33. BROKUŁY – bogate w witaminy i minerały, nadają się do sałatek, zup, soków i koktajli. Brokuły obniżają poziom złego cholesterolu. Wspomagają układ krążenia, odporność, metabolizm i odchudzanie oraz działają przeciwnowotworowo.
34. SZPINAK – warzywo bardzo bogate w witaminy i minerały. Dobre do zielonych koktajli.
35. MANGO – doskonałe do ​​oczyszczenia jelita grubego.
36. POMARAŃCZE – doskonałe źródło witaminy C.
37. GRAPEFRUIT – dobre źródło witaminy A i C. Nie należy spożywać w czasie przyjmowania leków, gdyż wzmacnia ich działanie. Pomaga w odchudzaniu.
38. JAGODY – są one bogatym źródłem przeciwutleniaczy.
39. PAPAJA – działa jak naturalny środek przeczyszczający, oczyszcza okrężnicę.
40. PORZECZKI
41. DAKTYLE
42. SŁODKIE JABŁKA
43. MORELE
Jak widać z tego zestawienia produktami alkalicznymi jest w zasadzie cała żywność pochodzenia roślinnego. Jednak nie każda żywność ma taki sam odczyn pH.

Warto poznać produkty najbardziej zakwaszające organizm i jak sobie z tym radzić
Bądź na bieżąco >>> zdrowie.hotto.pl>>> , czyli ZNANE i POPULARNE W INTERNECIE Domowe Sposoby na Zdrowie i Urodę – każdego dnia nowe i trendujące informacje – dlatego na facebook(u) koniecznie >>>
POLUB STRONĘ ZDROWIE.HOTTO

 

DIETA ALKALICZNA

DIETA ALKALICZNA OCZYSZCZA ORGANIZM I PRZYWRACA RÓWNOWAGĘ ZASADOWO-KWASOWĄ, PRZEZ CO SPADA RYZYKO OTYŁOŚCI, RAKA I CHORÓB SERCA
I na koniec lista najsilniej zakwaszającego jedzenia, którego należy unikać lub ograniczyć spożycie to: ryby, mięso, jaja, mleko, masło, cukier, wyroby cukiernicze, wiele odmian grochu i fasoli, większość zbóż i produktów zbożowych, wyroby piekarnicze, alkohol, herbata czarna i kawa. Jeśli są spożywane powinny być neutralizowane jedzeniem wysoce alkalicznym. To przywraca dobrą równowagę zasadowo-kwasową. Przykładowo: skrapianie kotletów schabowych czy ryb sokiem ze świeżej cytryny.

W DIECIE ALKALICZNEJ zaleca się:

spożywać 80% produktów alkalicznych i 20% produktów zakwaszających. Zaleca się na śniadanie jeść żółte i zielone warzywa. Produkty zbożowe można spożywać nie częściej niż trzy razy w tygodniu. Dozwolone są umiarkowane ilości produktów mięsnych z chudej wołowiny, cielęciny, jagnięciny, kurczaka i indyka. Ryby w menu można uwzględniać 2 do 3 razy w tygodniu. Między posiłkami zaleca się pić alkaliczną wodę, herbaty ziołowe, zieloną i naturalne soki. Warzywa i owoce najlepiej jeść na surowo lub gotowane ale nie pieczone czy smażone. Po 19:00 nie jeść. Dietę alkaliczną stosujemy przez 3 do 4 tygodni – dzięki tej diecie oczyścimy organizm z kwaśnych toksyn.
Podobne artykuły, które również interesują innych:

loading…


Źródło:  thehealthawareness.com

Zobacz też inne artykuły z www.zdrowie.hotto.pl, polub bloga i udostępnij. Z góry dziękuję.
loading...

Zapisz


Udostępnij innym ...

Comments

comments

stat4u
error: Content is protected !!
Polub bloga i kliknij